4 interieurtrends voor 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Maak jij, net als heel wat mensen, het goede voornemen om je interieur een opfrisbeurt te geven? Kijk dan even mee naar deze 4 interieurtrends voor 2020.

Jouw Immoview medewerker: Bart Lauwers

Kennismaken met de mensen achter Immoview. De medewerkers die ervoor zorgen dat ieder contact en ieder dossier tot een goed einde wordt gebracht. We stellen ze graag aan je voor. Vandaag maak je kennis met Bart van Home ID Lauwers.

9 tips voor de verhuurder

Ook als verhuurder is het belangrijk om een aantal regels te respecteren en in acht te nemen. De volgende 10 tips kunnen jou als verhuurder een goede houvast geven om tot een duurzame verhuurovereenkomst te komen.

Is mijn woning goed geïsoleerd of niet?

Je kocht net een woning en weet niet zeker hoe goed en efficiënt deze geïsoleerd is? Met een aantal simpele tests die je zelf kan uitvoeren word je al snel veel wijzer.

Wanneer is de koop van je woning definitief?

Nieuwe woning gevonden, dan is het tijd om de compromis en de akte te tekenen. Vanaf welk ogenblik is de koop nu definitief en kan je er niet meer onderuit?

Maak jouw woning Kerst-klaar

De Kerstperiode komt er stilaan aan. Velen gaan volop op jacht naar leuke, nieuwe spullen om hun woning te decoreren. Hier lees je een paar leuke tips.

Jouw Immoview medewerker: Nicolas Van Pelt

Kennismaken met de mensen achter Immoview. De medewerkers die ervoor zorgen dat ieder contact en ieder dossier tot een goed einde wordt gebracht. We stellen ze graag aan je voor. Vandaag maak je kennis met Nicolas van immo KWP.

Basisregels voor de huurder

Als huurder, kan je al eens problemen ervaren met je verhuurder en/of met de woning die je huurt. Heel wat van deze problemen kan je voorkomen door een aantal simpele regels in acht te nemen.

Hoe bereken ik mijn onroerende voorheffing?

De berekening van de onroerende voorheffing, voor velen een raadsel hoe dit gedaan wordt. Leer het allemaal in dit artikel.

Meteen bouwen op je nieuwe bouwgrond, of nog even wachten?

Je hebt net een klein kapitaal neergelegd om een mooi gelegen bouwgrond te kopen. Nu is de vraag, nog even wachten om er een woning op te zetten zodat je weer wat kapitaal bijeen kan sparen, of meteen die droomwoonst erop neer planten?

Buitenschrijnwerk; hout, PVC of aluminium?

Je woning aan het bouwen of renoveren en moet je een keuze maken voor je ramen en buitendeuren? Dan sta je voor de keuze tussen hout, PVC en aluminium. Maar wat is nu het beste?

Jouw Immoview medewerker: Krista Wagemans

Onze makelaars staan dag in dag vol passie en plezier voor jou klaar. Maak één voor één kennis met hen.

5 voordelen van een makelaar

Je staat op het punt om je woning te verkopen of te verhuren. Neem dan zeker contact op met een Immoview makelaar. Ze bieden jou immers heel wat ondersteuning en het bespaart je enorm veel tijd.

Maak kennis met Woningzorg

Vandaag gaan we naar hartje Mechelen, waar onze collega makelaars van Woningzorg steeds tot jouw dienst staan. En dit doen ze met veel passie en tonnen ervaring.

Samen een woning kopen, huwen of gewoon samenwonen?

Als koppel samen een nieuwe woning kopen, het is een belangrijke stap in je relatie. Je gaat samen een verbintenis aan die toch wel voor een zeer lange termijn hoort te zijn, dan niet voor het leven. Als je deze stap zet, is het dan voldoende als je

5 tips voor een rustgevende slaapkamer

Een goede nachtrust is van groot belang om iedere dag weer door te komen. We moeten ons kunnen focussen op het werk, in het verkeer en dienen ook vaak nog aandacht te geven aan kinderen, huisdieren en/of andere huisgenoten. Goed uitgerust opstaan is

De voordelen van huren

Aan alles zijn nadelen verbonden, maar aan huren zijn ook 5 heel mooie voordelen verbonden. Weet jij welke voordelen dit zijn?

Renovatiepremies, het bos door de bomen.

Je woning renoveren, hier bestaan heel wat premies voor. Maar welke premies zijn er nu exact en welke van deze premies zijn van toepassing voor jou renovatie? Heel groot bos, heel veel bomen. In dit artikel maken we voor jou een handig overzicht.

Een epoxy gietvloer in jouw woning

Wanneer je gaat bouwen of renoveren, kom je er vaak aan toe om een nieuwe vloer te leggen. Wil je een strakke, moderne of industriële look, dan biedt een epoxy gietvloer een mooie, kwalitatieve oplossing.

Maak kennis met Meeus Vastgoed

Deze maand nemen we jullie mee naar de Kempen, waar Yves Meeus zijn kantoor runt. Benieuwd?

Als huurder een brandverzekering afsluiten

Een brandverzekering huurdersaansprakelijkheid afsluiten, is niet alleen verplicht in Vlaanderen, het heeft ook zo zijn voordelen. Lees er hier meer over.

Zonnepanelen, doen of net niet?

Zonnepanelen blijven hip. Maar moet je het nu wel of niet doen? Lees hier een aantal voor- en nadelen van zonnepanelen.

Laat je oude trap weer schitteren als nieuw

Je hebt net een oudere woning gekocht en de trap die erin staat lijkt nergens meer op. Lees dan hier hoe je deze oude trap weer helemaal in zijn glorie kan herstellen.

Maak kennis met Immo Verstraeten

Deze maand is het de beurt aan Immo Verstraeten om zich aan jullie voor te stellen. Lezen jullie mee?

Co-housing zit in de lift

Je bent jong, wil het huis uit en op je eigen benen staan, maar hebt nog niet het kapitaal of het inkomen om voor alle kosten in te staan? Ga dan lekker co-housen. Lees er hier meer over.

Hoe correct geld lenen van je ouders

Je wil op je eigen benen gaan staan en een eigendom kopen. Dat betekent geld lenen. Vaak heb je onvoldoende eigen kapitaal om de bank te overtuigen. Dan kan jij je eigen kapitaal vergroten door geld te lenen bij je ouders. Lees er hier meer over.

Een gezellige, moderne keuken

De keuken, het hart van de woning, het zenuwcentrum. Belangrijk dus om deze gezellig en naar jouw smaak in te richten. Lees hier hoe je een moderne, gezellige keuken maakt.

Maak kennis met Walbers Vastgoed

Iedere maand stellen we vol trots één van onze erkende vastgoedmakelaars aan je voor. Deze maand richten we onze pijlen op Rijkevorsel, waar Bie Walbers zich met hart en ziel inzet voor haar immokantoor.

De huurwaarborg

Bij het aangaan van een nieuw huurcontract, dient er altijd een huurwaarborg te worden betaald. Hoeveel deze bedraagt en hoe deze kan overgemaakt worden, lees je allemaal hier.

De juiste locatie voor het leven

Je wil een woning of appartement kopen? Dat is vaak een aankoop voor de rest van je leven. Daarom zijn er een aantal factoren van groot belang bij het maken van de juiste keuze.

Retro is hot

Vintage is terug van nooit weggeweest. Ontdek hier hoe je leuke retro items in je interieur kan brengen.

Maak kennis met Immo Oxford

Dit keer stellen we je graag onze erkende makelaar uit Scherpenheuvel voor; Immo Oxford.

Waarop letten als ik een huurwoning bezichtig?

Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning, zijn er wel een aantal zaken die je mee in overweging moet nemen en best goed nakijkt bij het bezichtigen van de woningen. Lees hier welke aandachtspunten dit zijn.

De hypothecaire lening II

Na ons vorige blogbericht over de hypothecaire lening, zoomen we nu dieper in op 3 mogelijkheden.

Jouw home office geïntegreerd in je woonkamer.

Jouw bureau op een toffe manier in je woonkamer onderbrengen? Dan hebben we wel een aantal tips voor je klaar, zodat je de gezelligheid van je woonkamer kan behouden.

Maak kennis met Immo Margriet

Deze week stellen we graag onze erkende makelaar Immo Margriet aan je voor.

Welke gemeenschappelijke kosten betaal je als huurder?

Bij het huren van een appartement, flat of loft, kan je huurbaas een extra bedrag vragen bovenop je huur. Dit is de afrekening van de gemeenschappelijke kosten. Hier lees je er meer over.

De hypothecaire lening I

Een hypothecaire lening afsluiten, dat doe je niet in 1, 2, 3. We geven al even een aantal kleine tips waarmee je rekening kan houden. Wordt zeker vervolgd.

Interieurtip: Persoonlijke spullen bij een verkoop

Op zoek naar handige tips om jouw woning sneller te verkopen? Kijk dan even goed rond in je woning en verwijder zo veel mogelijk van je persoonlijke spullen.

Maak kennis met Home-ID Lauwers

Vandaag maak je kennis met Home-ID Lauwers, onze erkende makelaar te Turnhout. Kijk ook zeker naar Huizenjagers op 18, 19, 20 en 21 maart 2019 om zaakvoerder Bart Lauwers in actie te zien.

De muren verven in je huurwoning

Mag je de muren in je huurwoning zomaar ieder kleurtje geven? Of toch best even het contract nalezen wat wel en niet kan?

Jouw vastgoed binnen de nieuwe erfwet

De nieuwe erfwet zorgde 7 maanden geleden ook voor een aantal verandering wanneer het aankomt op het schenken van bijvoorbeeld vastgoed aan jouw kinderen of het erven van jouw vastgoed door je stiefkinderen.

Interieurtip: een opgeruimde keuken

De keuken is het hart van iedere woning en dus een zeer belangrijk onderdeel bij de beslissing of men wel of niet wil kopen of huren. Een paar kleine trucs zorgen al snel voor een groot verschil.

Maak kennis met Immo KWP

Maak kennis met onze erkende makelaar te Zoersel.

Het nieuwe, Vlaamse woninghuurdecreet kort uitgelegd

Het nieuwe woninghuurdecreet verandert een aantal zaken binnen de woninghuur. In dit bericht lees je kort waar het allemaal over gaat.

Het Energie Prestatie Certificaat

Het EPC attest is een wettelijk verplicht document bij verkoop als bij verhuur. Wat houdt dit nu juist allemaal in?

(Ver)huren, wie betaalt welke herstellingen?

Een gebrek of schade aan een huurwoning, wie draait op voor welke kosten?

Interieurtip: De inkomhal

Welke eerste indruk laat jij na wanneer jouw gasten de inkomhal betreden? Deze functionele ruimte kan meteen een welkom gevoel geven.

Maak kennis met 'The Housing Company'

Maak kennis met onze onafhankelijke en betrouwbare makelaars.

Moet ik bij aankoop een voorschot betalen?

Moet je als koper een voorschot betalen bij de aankoop van een bouwgrond, een woning in aanbouw of een bestaande woning? En hoeveel mag dit voorschot bedragen?

Appartement aan zee voor het eerst in jaren weer goedkoper

Voor het eerst sinds 2014 zijn de gemiddelde prijzen voor appartementen aan de kust gedaald. Alleen de prijzen voor appartementen op de dijk blijven stijgen.

Vastgoedprijzen centrumsteden: Woning kopen kost het meest in Leuven

Eind jaren 70 kostte een doorsnee rijhuis in de centrumsteden zowat drie jaarinkomens, vandaag zijn dat er ruim acht. De stad waar je het langst voor een huis moet sparen is Leuven, blijkt uit een vergelijking door De Tijd.

Deel deze pagina